Ahad, Ogos 21, 2011

Photocharity

"Nama saya Mogan, umur 80 tahun. Asal, Empat Tin"

Dia Mogan. Orang tua terbiar tanpa kasih sayang. Dia orang kelainan upaya tapi masih mampu bercakap seperti biasa. Bak kata Bapak Lim, Mogan ni tiga suku. Mogan orang yang jujur, entahlah aku suka melayan Mogan ni. Yang paling aku tak tahan, Mogan bukan berumur 80 tahun. Dia melawak je tu. Alahai, lagi nak buat aku tersengih bila nampak gigi Mogan yang tinggal dua batang tu.


Ini Mama Khor, senyum dia tak pernah lekang. Tangan dia pun tak lepas berulit dengan tangan aku. Aku nampak dia gembira dengan kehadiran bebudak Kelab Penyayang. Serius rindu Makcik ni.




3 ulasan:

ekin kacak is not punk rockers berkata...

macam best je boleh join

tan berkata...

aku suke tgk gambar uncle morgan

wannh berkata...

@ekin : Jomlah join! Kelab Penyayang punya event ni!

@tan: Aku pun suka gambar uncle mogan jugak.