Ahad, Julai 26, 2009

bergomol dengan lomo

aku sebenarnya baru tahu perihal lomo ni baru tahun lepas.Lambat betul kan. Mula daripada tulah aku dah rajin search pasal lomo ni. Akhirnya,bertemulah kekasih hati Golden Half-frame,from Japan. Bayangkan kalau 1roll- 35 keping x 2=72 gambar dapat dohh. Sangatlahh jimat,dia punya function pun mantap,ada cloudy dan feather. Sangt okay bagi budak baru belajar ni,harga pun murah,180 je.kira bebaloi. Ahh,sejak dari tu pun aku adalah kawan dengan budak-budak lomo ni,tapi setakat kat forum,byk cina jugak. Aku kenal adrian,owner theclickshop.net,byk belajar drpda dia,tak kedekut ya. Btw,walaupun murah.. aku tak mampu lagi.haha. Ada je duit terus shopping benda lain,nak mintak abah lagilah dia tak bagi. Katanya,baik beli kamera biasa..,ah,biasalah tak faham kan. Aim aku,kalau test ogos ni dapat 3.00,aku beli.

ini dia,golden half,kecik je

warna biru,maica-cute!





atas ni,resultnya. Yang penting.tiada edit. Original dari filem! Apa yang penting,kepuasan :))

Pasal lomo ni plak,adala aku jalan-jalan pergi kedai gambar tanya manatau ada cuci filem lomo ke,ada jual kamera lomo ke.Yelah saja nak info sebelum beli sebab bukan semua kedai gambar boleh cuci,kalu salah rosak gambar.Yang penting boleh slide masuk cd,lagi bagus.

Satu hari tu,pegi satu kedai apek tua kat selayang,
"Apek,u ada cuci filem lomo tak?"aku tanya takut2
"Apa tu,wa cuci filem saja ma. U kasi u punya filem,bagi wa cuci"-apek
"NO,ini filem lomo,lain punya. Ala,lomogarafi macam grafik punya gambar"explain bak expert
"Apa lomo-lomo,u mahu wa gomol lu ka?-apek
"Ahh,takpelah apek,terima kasih. Ehh,lu ada internet kan,pergi cari apa itu lomo ahh,baru banyak ong nanti"bengang,nampak sangat apek ni blur. Tengok spek pun da bekabus. Emm takpala apek,i love you.haha


Semalam pulak,tengah jalan-jalan kat brem mall,jumpa plak kedai gambar,unik semacam. masuk ada leng chai muda. aku pun tanyalah macam biasa..
"Ahh,hello. U ada cuci filem lomo tak?"tanya aku
"oh,ada. U anta ari ni,isnin boleh ambil"bodek pelanggan la ni
"Yeke,tapi kalau filem half-frame u boleh buat?"
"Boleh,i pun guna lomo ma. Mahu join group tak?"leng chai ni beria je pasal lomo
"Ohh,okay. Tq,tapi i takmau cuci lagi. Kalau i nak,nanti i datang,sure!"gaya bersumpah
"okayla amoi,susah mau cari amoi melayu main lomo ni. Apahal mau tanya,datang la. I open kedai everyday"macam nak mengorat aku je.haha
"okay,susah juga mahu cari leng chai main lomo ni.hehe"apalagi bodek dia balik,manatau dapat murah.
"hehehe"gelak tersekat apek ni
"okay bye ;))"keluar dengan penuh kesengihan
dan akhirnya,dapat jugak cari kedai yang cuci lomo. Kalau dengan apek ni bolehlah bergomol.haha

2 ulasan:

Jibek berkata...

visited :)

emam berkata...

meh kawan ngan aku
ngahaha
*bpk x malu nye