Rabu, Disember 16, 2009

kudakap gigiku

Kali ini mari bercerita tentang gigi. Gigi adalah segalanya,dengan gigi kita kunyah,dengan gigi kita senyum dan dengan gigi kita gigit.Aww! Yang pasti semua orang ada gigi yang tersendiri. Ada yang cantik,ada yang kurang sopan giginya. Macam gigi aku,kurang sopan tau. Kalau nak tahu, dulu gigi aku macam ni ;
Hai, saya wan noor hidayah.

Haha, inilah rupa gigi aku dulu. Sebijik macam spongebob ni. Jarang di tengah-tengah. Kalau senyum terjongos keluar,kawan-kawan pun amboi kemain suka. Lagi satu,tak lupa gigi bawah pun ada masalah. Susah pulak nak jelaskan. Ah,takpayahla eh.
Dulu,dengan gigi jarang ni aku melawak,menyanyi,bercerita lagi mengumpat. Terjongos-jongos setiap kali cakap. Tapi taklah gigi tu jongang,jarang je. Kini semenjak pakai braces ni,kawan aku pulak yang sibuk terindu-rindu dengan gigi aku
-izzati "Wan,ko tanggalkan braces ko,suka lagi gigi lama ko. Rock." macamtula aku rasa ayat dia.

Sebab kenapa dorang nak gigi lama
1-Mungkin dengan hanya aku tersenyum mereka semua sudah boleh tertawa tengok gigi aku.
2-Sebab takut diri mereka terancam dengan gigi baru aku. haha.LAWAK,walaupun tak lawak.

Sebab kenapa aku harus pakai
1-Aku taknak orang terkejut bila aku bercakap.
2-Keyakinan diri beb. Sumpah,kalau gigi taklawa kita nak bercakap pun segan. Nanti orang buat kita pak lawak pulak kan.

Berbekalkan gigi jarang dahulu aku dapat kenal hati budi seseorang itu
Dengan gigi jarang, aku kenal orang yang dapat menerima seseorang yang bukan cantik,lagi giginya senget. Mereka tidak malu untuk mempunyai rakan yang tidak cantik. Aku juga tahu siapa yang hendak berkawan dengan kita jika tidak punyai rupa kan. Mana nak bangga,kalau punyai kawan yang huduh,giginya jarang.

Ish,sudahlah. Lagi banyak aku menaip,lagi besar aku merepek. Ayat pun dah tunggang terbalik. Oklah,memang dah malas nak menaip da.

*maaf kerana penghabisan entri yang entah apa-apa. ;p

Tiada ulasan: